Frihet, vad är det?

Att vara fri, vad är det?

En del vill tjäna massor av pengar och spara dem, det får dem att känna sig fria. Andra separerar, flyttar eller byter jobb i jakt på frihet. Det finns massor av möjligheter till ytte frihet med den avancerade trådlösa teknik vi uppfunnit, vi kan resa flyga runt i hela världen och vi har byggt upp en ekonomisk välfärd. Vi kan arbeta vid datorn var som helst ifrån, i princip. Helt fantastiskt vilken frihet! Då borde vi ju känna oss enormt befriade. Gör vi det?

Min upplevelse är att nej, det gör vi inte. Tvärtom tror jag många känner sig instängda i sin egen kropp, i sina egna tankemönster och handlingar, ja till och med i sitt eget liv som inte stämmer överens med vem de egentligen är eller det de längtar efter innerst inne. Vi lever efter en norm som samhället, föräldrar och generationer före oss förväntar sig att vi ska leva och agera efter. Många av oss följer i fotspåren av det som förväntas, varje dag, hela livet. Vi målar upp ett perfekt scenario om hur vi vill att vårt liv är och ’ska’ vara. Så här är det, för det har jag bestämt, punkt slut! Utan att egentligen ha känt efter om det är vår egen eller någon annans liv och förväntningar vi lever. Vi lyssnar inte på det lilla barnets viskande röst inuti, utan kör över den. Det tar enormt mycket energi ifrån vår varelse att inte leva i enlighet med dem vi verkligen är. Kanske därför så mycket som 80 % av oss går omkring med utbrända binjurar.

Vad skulle hända om den rösten fick ta bara lite mer plats? Om du tillät dig att stanna upp, slet dig ifrån facebook eller mobilen och ta en stund varje dag och känna efter djupt inuti dig själv. Andas. Vad är reaktionen på situationen och vad är människan bakom den? Vill du lära känna din själ lite bättre? Flyr du ifrån svåra situationer, sticker huvudet i sanden eller tar du det som en utmaning, en chans att göra en djupdykning med dig själv, i dig själv, för att förstå saker på djupet och skapa medvetenhet? Vid utmaningar i livet har vi en utmärkt möjlighet att medvetandegöra mönster, att börja välja oss själva och sanningen på riktigt, fullt ut. Se alla händelser som om de är perfekta för att du ska utvecklas allra mest. Älska och acceptera det skådespel och de filmstjärnor som agerar i ditt liv just nu, bara för att du ska ha möjligheten att känna det du behöver fullt ut. Det är först när du accepterar nuet som du verkligen kan välja att ändra riktning, om du önskar.

Känner du åt vilket håll du vill styra skutan? Vem styr din skuta? Vågar du välja dig själv? Lyssna, ta ditt inre barns hand långt inuti dig själv och börja sakta gå framåt, ett steg i taget. Fråga barnet: ’Vad vill du göra idag?’ Tittar det förvånat på dig? Ser du att han/hon ler? Äntligen får barnet vara med, dess röst tillåts att höras lika mycket som det prisade rationella intellektets röst. Äntligen blir rösten sedd och hörd, får känna fritt. Barnet gör hopplasteg bredvid dig. Ni går hand i hand. Sida vid sida som jämlikar. Du möter hennes/hans blick. Du ser lyckan och friheten djupt i barnets ögon. Hon/han är nyckeln till ditt högsta varande. Barnet har svaren.

Att våga lyssna och följa sin allra innersta längtan, njuta av ögonblicken när själen glittrar. Att inte känna en dragkamp inuti, bara en enda unison stämma. Det är frihet för mig.

Vad är frihet för dig?

Jag erbjuder psykologisk kinesiologi som verktyg för att du ska komma i kontakt med vilka undermedvetna mönster som står i vägen för din frihet. Läs mer.