Bakgrund & Utbildningar

Min resa började när jag började spela piano vid 6 års ålder, senare trumpet och sång. Jag har alltid använt musiken som ett sätt att kanlisera känslor och en källa till glädje.

Musiken var det som fick mig att börja fundera mer på vad som finns under ytan hos oss, och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Under mina första 25 år musicerade jag i flera timmar dagligen. Det gav mig en djupare kontakt med mig själv, mina känslor och mitt inre. Musik är verkligen genvägen till hjärtat och vår själ. För mig står den för glädje – vårt viktigaste livselixir, högsta frekvens och ren medicin.

Jag har också använt mig av ytterligare verktyg på min egen resa mot hjärtat. Yoga är ett kraftfullt verktyg som har varit till stor hjälp för mig under min resa mot högre medvetande. Genom att släppa på spänningar (inre motstånd) i kroppen och jobba med acceptans har jag kommit närme min egen själ och lärt känna mig själv och min kraft på ett djupare plan.

Vem är Pernilla? En livsnjutande hälsocoach, kroppsterapeut och musiker som brinner för allt med välmående på alla plan. En naturligt nyfiken och glad analytiker med en stor portion självdistans tillika glimten i ögat. Genom min egen resa i och ur förhållanden, från och till länder, starta och lägga ner företag, hälsa och sjukdom och genom mina tre största lärare, mina barn, har jag lärt mig en hel del om relationen till mig själv och andra.

Efter att ha jobbat med friskvård i över 10 år fick jag 2013, en så kallad kronisk diagnos, Polycystisk njursjukdom, själv. Jag? Som läst allting om komplementär och funktionsmedicin… Hur då? Jag förstod inget.

Sjukdomen orsakas av en mutation på en gen som man föds med, men sjukdomen bryter ut först i 40-årsåldern. Jag provade alla helhetslösningar, kostomläggning, olika sorters frekevensmediciner, näringsterapi, yoga, ja alla komplementära, funktionsmedicinska metoder och tester du kan tänka dig. Det hjälpte mig så pass att jag slapp dialys, men 2020 stod jag ändå inför det faktum att jag skulle behöva en njurtransplantation för att överleva. Min väg gick från förnekelse, tro att kroppen kan läka allt, frustration,  sorg, besvikelse när det inte lyckades och till slut tvingas släppa taget, ha tillit  och acceptera situationen med transplantation.

Det är så, kära ni, att vi har olika livsvägar och det måste vi vara ödmjuka gentemot. Vi får inte alltid det vi vill, däremot ger livet oss istället det vi mest behöver för de lärdomar vi ska få i detta livet.  Min största rädsla hade blivit sann…, nämligen att tvingas överlämna mig och hamna i “läkarnas våld”, dessutom vara beroende av syntetiska mediciner resten av livet.

Att hitta balansen mellan att göra vårt bästa för att tackla vår tillvaro här och nu, ändå förbli ödmjuka inför livets lagar, dess konsekvenser, orsak och verkan från nuet och före detta livstider som vi kanske inte minns, men som har sin egen agenda, oavsett vad vi tycker om det. Det är mest sannolikt vår största utmaning i livet, tror jag.

Kanske är det så att vi måste stå öga mot öga med vår största rädsla för att inse vilken styrka vi egentligen besitter? Kanske är det också först då som vi transformerar rädslan och inser att besegra vår största rädsla och acceptera situationen också innebär vår allra största utveckling. Det är ju så att genom de tuffaste utmaningarna växer vi mest. Jag ser mig själv som en krigare, både väldigt stark och väldigt sårbar samtidigt, som oavsett livets utmaningar ställer mig upp igen och vägrar ge upp min positiva livssyn.

Låt mig bli din katalysator på din resa oavsett var du befinner dig eller är på väg!

Utbildningar & Annat

Ett medvetet varv runt solen – Susanne Billander

susannebillander.se

Medical Intuitive Class – Mona Lisa Schultz

drmonalisa.com

Fördjupning Medicinsk yoga – Göran Boll

www.mediyogainstitutet.se/stockholm/larare/goran-boll

Basic Psych-K facilitator training – Stan Hall

www.lifemuse.org

Intensive Higher Training Yoga – Daniel Strausser, Yoga Kendra, Malmö

www.yogadaniel.com

Kinesiologi, akupunktur & massage vidareutbildning – Andreas Kalderon (naturterapeut), Helsiningborg

www.kalderon.se

Medicinsk Yogainstruktör – Institutet för Medicinsk Yoga, Malmö

www.sv.mediyoga.com

Diplomerad Medicinsk Massageterapeut – Komplementärmedicinska högskolan, Malmö

Certifierad Massör av Branschrådet Svensk Massage – Komplementärmedicinska högskolan i Malmö

Musikhögskolans Musiklärarutbildning (IE), trumpet och sång – Malmö musikhögskola, Lunds universitet

www.mhm.lu.se

Certifieringar

Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad massör

cert_massor_logo

Medlem i Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi

bmms_logo

Diplomerad Medicinsk Massageterapeut

Just nu Socionomstudent, Lunds Universitet